На 4.06.2022 г. почина д-р Стефан Джендов – доайенът на Отделението

...
На 4.06.2022 г. почина д-р Стефан Джендов – доайенът на Отделението
Коментари Харесай

Почина доайенът на анестезиолозите в УМБАЛ ``Св. Иван Рилски`` д-р Стефан Джендов -

На 4.06.2022 г. почина доктор Стефан Джендов – доайенът на Отделението по анастезиология и реанимация на УМБАЛ „ Св. Иван Рилски “.

Д-р Джендов е роден през 1947 г в София, в фамилията на лекари. Завършва „ Медицина “ в Медицински университет – София, а по-късно получава компетентност по „ Анестезиология и реанимация “ в УМБАЛСМ „ Н. Пирогов “. Започва работа в Клиниката по неврохирургия на УМБАЛ „ Александровска “, а по-късно (след преместването на цялата клиника) продължава в УМБАЛ „ Св. Иван Рилски “. Над 40 години е завеждащ на Реанимацията към Клиниката по неврохирургия, а в следствие за дълъг интервал от време и на Централна реанимация към УМБАЛ „ Св. Иван Рилски “.

" С доктор Джендов си отива една цяла ера от историята на Клиниката по неврохирургия. Винаги на своя пост, акуратен до най-малкия подробност, невъзмутим, хуманен, той беше до своите пациенти до последния момент, без значение, че самичък се бореше с тежко, онкологично заболяване. Не се отхвърли от работата си даже в най-страшните моменти на пандемията от SARS CoV-2. Дълбок реверанс пред един същински човек и доктор! ", написаха сътрудниците му от болничното заведение.

Опелото пред тленните остатъци на доктор Стефан Джендов ще се организира през днешния ден (7.06.2022 г.), от 15:30 часа в храм „ Св. Седмочисленици “ – София.
Източник: offnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР